dinsdag 19 maart 2024

Motorroutes langs het Water

De komende dagen is het warm, heet zelfs. Dan is er niets zo lekker als langs water rijden. We deden een duik in het Promotor Route Archief en duikelden wat verkoelende motorroutes op.

Het Promotor Route Archief. De naam zegt het al: daarin zijn alle routes opgeslagen, die we in 25 jaar Promotor hebben gemaakt en gereden. Da’s aan de ene kant mooi, maar in 25 jaar is het Nederlandse soms wat wegennet verlegd of zijn de verkeersregels veranderd. De routes die we opnieuw publiceren bewerken we zo goed mogelijk naar de huidige tijd. Desondanks zijn foutjes natuurlijk altijd mogelijk. Maar net als een gps is ook een gpx een hulpmiddel voor een leuke – in dit geval verkoelende – dag.

Dus Garmin rijders: herberekenen uit en gaan. TomTom rijders hebben het makkelijker: laafde de track en rijden!

Veel plezier!

Download Klassiek IJsselmeer

Een lange, klassieke rit langs het IJsselmeer die begint in Durgerdam en eindigt in Muiden. Tussendoor doe je ook de Afsluitdijk aan, bezoek je het Vissersmonument in Urk en bkijk je van de Praambult de beestenboel van de Oostvaardersplassen. Gaaf rondje dus.

Download Links IJsselmeer

Het korte rondje IJsselmeer. Start in Amsterdam, finish in Diemen. Bij Enkhuizen maak je de sprong naar Lelystad. Voor motorrijders die het Klassieke Rondje net iets aan de lange kant vinden.

Meerrijden in het Gaasterland

Het merengebied van Nederland ligt in het zuidoosten van Friesland: Tjeukemeer, Fluessen, Snekermeer. De Gaasterland route doet z’n best je zo dicht mogelijk langs het water te leiden.

Download Giethoorn – Twello

Beetje leugentje om bestwil: de route start niet in Giethoon, maar in Dwarsgracht. Ligt, maar omdat niemand het kent, bestaat het gevaar dat niemand deze route gaat rijden. En dat zou zonde zijn. De route verbindt het merengebied van Noordwest-Overijssel aan de IJssel. Pas op voor de bochten, waarin je je hoofd amper koel kunt houden.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen