vrijdag 19 april 2024

Nieuwe Suzuki Katana in de maak?

Opnieuw presenteert Suzuki een plaagvideo, waarin op 2 oktober de introductie van een Katana-achtige motor wordt aangekondigd.

Op 2 oktober, tijdens de Intermot in Keulen, weten we meer. Presenteert Suzuki een Katana of wordt het zwaard in de video gebruikt om de stuureigenschappen van de nieuwe te verbeelden?

De geruchten rond de nieuwe Suzuki Katana doen al de rondte sinds het afgelopen najaar. Op de EICMA van 2017 pronkte een Suzuki Katana, waarvan later bleek dat ie niet door Suzuki zelf was geconstrueerd maar door een club liefhebbers. Nu is nostalgie een slechte raadgever, die een enorme tegenvaller veroorzaken. Inmiddels krijgt de modelnaam Katana wel iets magisch.

Voor zover we nu weten – op basis van een jaar lang geruchten – en de tank die je in de onderstaande video kunt zien, zou het heel goed kunnen dat Suzuki met de Katana de productiemotor – GSX-700T? – bedoelt, die als Recursion concept jaren geleden al werd geïntroduceerd.

Volgende week weten we meer.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen