Fotoalbums

1 album gevonden
Blogs Home » Blader door blogs » Komt Honda met een cruiser met DCT?

Komt Honda met een cruiser met DCT?

Honda heeft een patent laten registreren waaruit zou blijken dat een cruiserVT1300? – op stapel staat met de semi-automatische versnellingsbak DCT.

Echt dikke cruisers worden door de Japanse merken in Europa niet meer geleverd. Maar in Amerika zijn dit type motoren nog beslist populair. Honda heeft in de USA een patent laten vastleggen waaruit zou blijken dat weldra ook de Fury – ook bekend onder de naam VT1300CX – met een DCT versnellingsbak wordt uitgerust. En waarom ook niet: motorrijders vinden de Africa Twin en de Goldwing met zo’n DCT best te pruimen. 

Honda heeft veel op met de DCT. De techniek wordt in auto’s veelvuldig toegepast, maar in de wereld van de tweewieler heeft Honda een monopolie. Dat niet meer motormerken overgaan op een transmissie met dubbele koppeling komt omdat het bouwen van zo’n verfijnd stuk techniek niet echt een makkelijke opdracht is.  Slechts weinig merken zijn er toe in staat.

Dat Honda mogelijk juist een zware cruiser uitrust met DCT heeft waarschijnlijk  alles te maken met de vergrijzende babyboomer in de USA, de traditionele liefhebber van dergelijke motoren. En juist die groep krijgt de koppeling niet meer zo makkelijk ingeknepen.

Daarbij nodigt de infrastructuur van de USA ook niet echt uit om te schakelen. Waatom zou je op die lange, rechte wegen. Juist op de highways voegt DCT iets toe aan het rijgenot.