donderdag 28 maart 2024

Kawasaki presenteert de nieuwe Ninja 125 en Z125

Kawasaki komt in 2019 met twee nieuwkomers in de 125 cc-klasse, Daarmee maakt Kawasaki het de A1-rijder best lastig: wordt het de supersportieve Ninja 125, of de lekker agressieve, naakte Z125?

De nieuwe Ninja 125 en de Z125 zetten nieuwe maatstaven in de A1-klasse als het gaat om design en styling. En dat is niet voor niets: volgens een Europees onderzoek van Kawasaki’s R&D-afdeling stellen potentiële klanten hoge eisen aan het uiterlijk van hun machine, terwijl betrouwbaarheid en de reputatie van het merk eveneens hoog scoren. En dus heeft Kawasaki alles op alles gezet om de nieuwe A1-motoren een uitstraling mee te geven, die dezelfde, blijvende indruk op het netvlies achterlaat als de topmodellen van Kawasaki.

DNA

De Ninja 125 en Z125 zijn de perfecte keuze voor jonge motorrijders, die een motorfiets boven een scooter prefereren, en voor meer ervaren motorrijders, die vinden dat een 125cc-machine voor hen de perfecte balans biedt tussen vermogen, prestaties en de fysieke afmetingen. De beide nieuwelingen bieden dan ook een sterk middengebied en een opwindend eindschot in de hoge toerentallen. Dat is niet zo vreemd, want ze hebben hetzelfde technische DNA, dat bestaat uit een 11 kW sterke, watergekoelde eencilindermotor in een slank trellis frame van stalen buizen, dezelfde technologie als bij de Ninja H2, het iconische supercharged topmodel.

Sugomi

De nieuwe Z125 biedt vrij zicht op de technologie dankzij het unieke Sugomi design. Dat verleent de Z125 biedt de kenmerkende, compromisloze uitstraling waar de Z-serie om bekend staat, maar met volwassen afmetingen en een zeer toegankelijke zithoogte van 815 mm. Daarmee is de Z125 de ideale opstap in het zo populaire naakte segment dat door de Kawasaki Z-familie wordt gedomineerd.

Wereldklasse

Het silhouet en de graphics van de nieuwe Ninja 125 zijn een directe verwijzing naar de Ninja ZX-10RR, waarmee Jonathan Rea de wereldtitel in het WK Superbikes maar liefst driemaal in de wacht wist te slepen. In het zadel merk je ook direct dat deze machine de afmetingen en het gevoel van de grotere inhoudsklassen bieden, gekoppeld aan een prettige, lage zithoogte van slechts 785 mm. Zo biedt de Ninja 125 een fantastisch totaalpakket om je sportieve aspiraties waar te maken.

De Ninja 125 en Z125 zetten in 2019 nieuwe maatstaven op het gebied van stijl en prestaties in de A1-klasse.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen