donderdag 28 maart 2024

Motorfiets optie in Google Maps

Google India heeft een nieuwe modus toegevoegd aan Google Maps, voor motorrijders.

De reden waarom Google India heeft besloten om een modus aan Google Maps toe te voegen, is een prachtig voorbeeld van luisteren naar de gebruikers. Google India herkent dat motor- en scooterrijders navigatie heel anders interpreteren dan autorijders.

Google maakte het nieuws bekend op hert derde Google for India event, dat op 5 december in New Delhi plaatsvond. De nieuwe functionaliteit berekent routes waarin wegen zijn opgenomen die voor auto’s en vrachtwagens niet toegankelijk zijn. De Motorfiets modus geeft ook een ETA en waarschuwt voor files.

Grappig is dat in India verkeersdeelnemers vaak navigeren op markante punten in het landschap. Met de motorfiets modus ingeschakeld toont Google Maps ook deze punten. Voordeel is dat de motorrijder zich niet voortdurend hoeft bezig te houden met zijn smartphone maar zich kan concentreren op het markante punt.

De komende maanden zal de motorfiets modus in meer landen beschikbaar komen.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen